Esik a hó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

És ez nagyon jó :) Szép, szép a zöld is, imádom, dehát na, azért januárban fehérre vágynak a szemek... és ezt fent is így gondolják, mert esik, esik, esik :)

Eltelt az idei első tiroli hétvége. Volt sokáig alvás, muszaka készítés, pici torna, palacsintasütés, Harry Potter maraton, és bújós-olvasós délután... meg a "vasárnapomon", ami hétfő, volt csavi, és kííííínai all you can eat (nagyon, nagyon, nagyon finom volt a brokkoli, és a csirkés husi). Meg kalózkodás a játékboltban, huhúúúú, az volt ám a móka :)) Délutánra úgy elfáradtam, hogy "couchsurfing"lett belőle. Meg Narnia krónikái. Imádom a filmet, és a kezem ügyébe került Glóriának hála ( az e-book olvasóm) a könyv, és magába szippantott a csoda, megint.

Ma pedig a nap fénypontja a 20+5 perces kis edzésem volt, és az azutáni forró zuhany, és a mostani finom fáradtság. Jó, jó, jóóóóóó nekem. És fő a zöldségkrémleves, rengeteg brokkolival. Nyamm.

Ja! És ma olyan csodálatosan szép gyümölcsöket vettem, hogy odavagyok egészen. Áfonyát, mangót, és egy fél sárgadinnyét. Olyan finom illatuk van, hogy még. (Igen, tudom, hogy nincs szezonjuk, de az a helyzet, hogy itt bármelyik évszakban egyforma lutri gyümölcsöt venni, mindig van esély se íze, se bűze típusú zöldség-gyümölcsbe bukkanni, mert az almán, krumplin, spárgán, jégsalátán kívül itt nem nagyon terem semmi, csak tehén. Szóval az egész világból áramlik ide a mindenféle produktum, és kell jó adag szerencse a szerencséhez :)

Mondjuk szomorú, hogy bár szívemből sírok a magyar zöldség-gyümölcsért, mert össze se lehet hasonlítani az ízeket, mégcsak nem is emlékeztet néha az itt kapható gyümölcsök íze az eredetire, a magyar annyival JOBBBBB. DE: bemegyek egy átlag magyar boltba, tuti belebotlok ott olasz, spanyol, izraeli, madagaszkári, tádzsikisztáni, akármilyenisztáni termékekbe, és nagyítóval kell keresni a magyart. Miért, ó, miért vagytok oly buták és zsebretehetőek, ezért felelős emberek?! Kéne támogatni az otthoni termelőket, az otthoni fajtákat, eladni a termékeket, megintcsak támogatni... és nem azért fizetni támogatást, hogy kivágja a gazda a szőlőt, hanem úgy rendezni a manővert, hogy profitot termelhessen a király gyümölcsből. Ésésés.

Mindenesetre, addig is, míg ilyen utakon indul el a magyar mezőgazdaság, hálát adok a Jóistennek és Édesapának, hogy otthon májustól októberig mindig akad valami istenien finom, és bio a fákon... milyen jó érzés, hogy beleharapsz, és jesszusmária, megéled, hogy teszem azt, igen: EZ ALMA. És tökéletes, és édes, és fanyar, és ropogós, és érzed a napfényt benne, és az esőt, és a szelet, és a szeretet, és tűzijáték, mint a L'ecsóban :) Hjaj, az élet mégiscsak széééép :)

Kész a leves. 

SZép estét!

A bejegyzés trackback címe:

https://indulamandulaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr815758591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása